IT bezbednost / Oporavak hakovanih sajtova

Preventiva ispred oporavka

uklanjanje malvera
Zaštita u digitalnom svetu

IT bezbednost i oporavak hakovanih sajtova

Moderan web development i podrška suočavaju se sa velikim problemima poslednjih godina posebno usled povećanja malicioznih i hakerskih napada. Kao posledica,  “Uklanjanje malvera i oporavak hakovanih sajtova” definitivno je jedna od češćih pretraga na Google-u. Mnogi se pitaju iz kog razloga hakeri uopte pristupaju ovakvim aktivnostima i koja je krajnja svrha – razlozi mogu biti potpuno benigni  ali i vrlo opasni. Kradja privatnih informacija, bankovnih računa, poslovnih informacija i slično samo su neki od razloga da Vašem web sajtu podignete nivo zaštite.
Činjenica ostaje- svaki sajt može u nekom trenutku da postane meta i ukoliko napad bude uspešan, potrebna je hitna intervencija stručnjaka. Uklanjanje malvera mora da se izvrši odmah.

Teorija i praksa

Usluge prevencije i uklanjanja malvera sa web sajtova

Praksa kaže sledeće: Ukoliko baš Vaš sajt postane inficiran, ovo nije nužno razlog da ste se nekom “zamerili” ili da je neko namerio da uruši Vaš biznis. Danas postoje gotove skripte/programi, tkzv. bots koji automatski pretraživati domene na internetu i tražiti one koje imaju redoukovan sistem bezbednosti ili imaju neki bezbednosni nedostatak.
U slučaju da ga pronađu, nekom od metoda (bruteforce, sqlinjection, DDos) pokusaće da kompromituju Vaš web sajt.
Upravo u ovom trenutku potrebna je efikasna intervencija eksperta.
Pejinsystems Vam nudi usluge prevencije i pojačanja bezbednosti za Vaš websajt(on-site mehanizmi, hosting prevencija) kao i usluge oporavka i uklanjanja malvera, u najkrćem mogućem periodu.

Dodatno, posavetovaćemo vas i dati sve potrebne instrukcije za sprečavanje budućih potencijalnih napada i kompromitovnja.

 

 

 

uklanjanje malvera
Naši zadovoljni klijenti najbolja su garancija kvaliteta usluga.