Mi znamo kako ste nas pronašli, znamo odakle dolazite , koliko često posećujete naš sajt , šta vas najviše zanima i još mnogo toga!

Pratite posetioce vaseg sajta,sta ih zanima najvise i kako su dosli do vas !

Savremena web prezentacija sama za sebe, prisutna u virtuelnim domenima potpuno gubi značaj ukoliko joj se ne posveti određena pažnja.Ukoliko niste sigurni kako se koristi Google-ova web analitika, postoji jednostavno rešenje da pratite posećenost vašeg sajta na najvišem nivou.
Savremena web prezentacija sama za sebe, prisutna u virtuelnim domenima potpuno gubi značaj ukoliko joj se ne posveti određena pažnja.
Naime, cilj vaše prezentacije sigurno je bio da se sve veći broj ljudi upozna sa onim što želite da prezentujete , ali pitanja koja svakako ne smeju da se zaborave jesu : Ko su vaši posetioci ? Kako su došli do vas ? Šta ih najviše zanima ?

Web analitika je disciplina u kojoj se meri uspeh web sajta. Za takvu namenu postoji gomila alata i programa, ali jedan se tu ustalio kao podrazumevani. Reč je naravno o Google Analytics aplikaciji.

Google analytics (često nazvan i skraćeno GA) je počeo sa radom sada već davne 2006 godine. U to vreme je već postojalo hiljade i hiljade alata za analizu web sajtova, ali ono što je google tada ponudio tržištu malo ko je mogao da ponudi. Pre svega besplatna aplikacija koja je imala gomilu opcija i filtera za što detaljniji i pregledniji izveštaj, i što je možda bilo i navažnije da postane de facto standard, a to je preciznost. Jako teško se mogao izigrati njihov sistem, i preciznost se merila 90% i više. Ko je tada koristio neki drugi besplatan alat i prešao na google analztics, verovatno prvo što se zapitao jeste gde su mu nestali posetioci u tom broju.

Broj poseta predstavlja broj poseta vašem sajtu u određenom vremenskom periodu. Najčešće se gleda neki mesečni nivo ili pak dnevni broj poseta. Što je period kraci to je šansa za grešku veča, te mi smatramo da je bolji izveštaj onaj koji se dobije na mesečnom nivou. Želja svih vlasnika sajtova je što veća posećenost istog, koja će mu omogućiti bolji plasman usluge i robe koju nudi, odnosno otvoriti mogucnost aktivnog marketinga ako sajt ima veoma dobru posećenost.

Isto ovo pitanje postavljaju svi vlasnici sajtova. Odgovor na ovo pitanje može da otkrije web analitikaSistematična analiza analitike može da nam objasni ponašanje naših posetilaca i tako da odgovore na pitanja šta raditi dalje sa sajtom, šta novo ponuditi i kako uanprediti sajt kako bi dobili još više poseta na istom. Uanalitici se vidi gotovo sve. Osim imena posetilaca i njihovih IP adresa, ostalo se može saznati. I kako su našli sajt, i na koju su stranu došli, sa koje izašli sa sajtakoliko su dugo bili na sajtukoliko su linkova otvorili za to vreme,stopa odustajanja, zemlja boravka, grad itd itd.

 

Ukoliko niste verzirani za Google web alate, za vaš CMS sajt , dodatak WP Slimstat biće odlično rešenje.

Ispod možete videte sve što nam je ovaj dodatak omogućio.
Uverite se zašto su hiljade korisnika izabrali baš WP SlimStat!

screenshot-1 screenshot-2 screenshot-5